Shto xhelatinë në dietën tuaj për një efekt të papritur tek nyjet, kockat, stomaku lëkura dhe juaj

Xhelatina është një burim i rëndësishëm i shumë lëndëve ushqyese të cilat ne nuk mund të marrim. Është një proteinë që rrjedh nga prodhimi i kafshëve të pasura me kolagjen, si lëkura, kocka dhe muskujt. Filloni të shtoni marrjen tuaj për të korrur shumë nga përfitimet e mëposhtme shëndetësore.
Shëndeti i lëkurës
Xhelatina rrjedh nga një proteinë e quajtur kolagjen, që është jetësore për elasticitetin e lëkurës dhe luan një rol në ngadalësimin e procesit të plakjes. Kur arrijmë në fund të 20-të, trupi fillon të bëhet i varfëruar nga kolagjeni, prandaj fillojmë të formojmë rrudha të tmerrshme. Problemi me kolagjenin qëndron pasi si proteinë shumë e madhe për tu absorbuar përmes lëkurës është e domosdoshme për të shtuar kolagjenin në dietat tona.
Kockat e forta
Xhelatina përmban minerale të rëndësishme si kalciumi dhe magnezi që janë esenciale për ruajtjen e shëndetit të eshtrave dhe parandalimin e thyerjeve ose humbjes së densitetit të kockave. Fuqitë e xhelatinës shtrihen edhe më tej, për trajtimin e çrregullimeve të kockave kronike si osteoporoza dhe osteoartriti.
Antidepresant natyral
Acidi aminik kryesor që gjendet në xhelatinë është glicina, i cili vepron në mënyrë të ngjashme me shumë ilaçe kundër depresionit.
Përmirësimi i cilësisë së gjumit
Glicina ndihmon për të përmirësuar gjendjen tonë dhe për të na qetësuar, mund të na ndihmojë të flemë më mirë. Vetëm 3 gram xhelatinë duhej para se të flini për të qenë efektive.
Frenon urinë
Ushqimet e pasura me proteina janë jashtëzakonisht të efektshme për të siguruar që ne të qëndrojmë më të plotë për më gjatë dhe për shkak se xhelatina

Burimi: relieved
©gatuajshendetshem/a.c./është

(Visited 74 times, 1 visits today)

You may also like...

Leave a Reply