Ja çfarë duhet të dini që të kultivoni brokoli me sukses ne oborrin tuaj!

Brokoli është një perime e shijshme e mbushur me vitamina A, B, C dhe K, si dhe minerale vitale dhe antioksidantë të fuqishëm.
Para se të vendosni të kultivoni brokoli, është e rëndësishme të kuptoni kushtet e veçanta – domethënë sezonin, token, diellin dhe shtesat e nevojshme për të nxitur rritjen e tij.

Brokoli eshte i ulet në kalori dhe i pasur me vitamina dhe minerale. Brokoli gjithashtu përmban fibra, te cilat jane jetike për shëndetin tuaj të tretjes.

Brokoli ka dyfishin e vitaminës C të një portokalli dhe pothuajse aq shumë kalcium si qumështi.Është gjithashtu një burim i mirë i vitaminave A dhe K. Ajo përmban disa vitamina B, si dhe hekur, magnez, kalium, selen dhe zink. Për më tepër, brokoli është një burim i shkëlqyeshëm i glucosinolates phytonutrient, flavonoids dhe antioksidante të tjera për rritjen e shëndetit dhe komponimet anti-kancer.

Brokoli është një super ushqim që do të forcojë sistemin tuaj imunitar, do të ndihmojë në ruajtjen e kockave të forta dhe do t’ju ndihmojë të mbroheni nga kanceri dhe sëmundjet e zemrës.

Ja se çfarë duhet të dini për të rritur me sukses brokolin në kopshtin ose në oborrin tuaj.

Filloni duke mbjellë fara brokoli brenda 7-9 javë para datës së ngricës së fundit të pritur

Pas mbirjes, e cila zakonisht është 4-5 ditë, mbajeni bimën tuaj nën dritë ose vendoseni në një zonë me diell me një temperaturë prej 60 deri 65 gradë F (16 deri në 18 gradë C)

Mbajeni tokën me lagështirë, por jo të lagur

Për të shmangur daljen e parakohshme, fidanet duhet të jenë rreth 6 inç ose 15,24 centimetra (cm) të gjata, me dy deri në katër gjethe të vërteta, përpara se ato të transplantohen në kopshtin tuaj

Ju duhet të forconi bimët për të paktën një javë para transplantimit

Kur transplantoni fidanët e brokolit në kopshtin tuaj, sigurohuni që të vendosni bimët më të thella në kopsht nga 1 deri në 2 centimetra (2.54 deri në 5.08 cm) sesa ato që u rritën në kontejnerët e brendshëm

Hapni ato nga 1 deri në 2 metra (30 deri në 60 cm) në rreshtat që janë afërsisht 2 deri 3 metra (60 deri në 90 cm);

Brokoli rritet më mirë kur temperatura e tokës varion nga 60 në 70 F (16-21 C).

 

Burimi://articles.mercola.com/
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

(Visited 66 times, 1 visits today)

You may also like...

Leave a Reply