8 Shkaqet rrënjësore të ekzemës që doktorët nuk i kanë kuruar kurrë

Ekzema dhe shkaqet e saj
Ekzemë është një çrregullim i lëkurës. Këto çrregullime shkaktojnë simptoma të tilla si inflamacion, thatësi, dhe skuqje. Ndërsa vetëm 2-4% e të rriturve zhvillojnë ekzemë, është shumë më e zakonshme tek foshnjat dhe fëmijët. Sapo lëkura bëhet e thatë dhe e dëmtuar, acarimi dhe ndjeshmëria do të pasojnë.

Simptomet e ekzemės mund tė jenė akute ose kronike.
    Lëkura e skuqur
    Djegie
    Prerje dhe çarje në lëkurë për shkak të thatësisë së madhe
    Ndryshimet në ngjyrën e lëkurës

Shkaqet e ekzemës:
1. Faktorët gjenetikë
2. Reduktimi i prodhimit të serumit
3. Imunitet i ulët
4. Alergjitë
5. Toksiciteti
6. Klima
7. Qumështi me formulw
8. Vaksinat

Si të kuroni ekzemën tuaj
Mos u mundoni tw hiqni lëkurën e thatë. Kjo mund të shkaktojë plagë të hapura që lejojnë bakteret të futen. Kujdes me ushqimi që konsumoni si dhe produktet e kujdesit të lëkurës tuaj sepse ju mund të jeni alergjik ndaj diçkaje që jeni shpesh në kontakt.

Burimi: Eatingrightandhealthmedicine
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 1 times, 1 visits today)

You may also like...

Leave a Reply